التخطي إلى المحتوى الرئيسي

صوابع زينب لعشاق الحلويات الشرقية



صوابع زينب لعشاق الحلويات الشرقية

بسم الله الرحمن الرحيم



المقادير للعجينة:

كوب دقيق -نص كوب سميد بسبوسة-نص ملعقة كبيرة خميرة-ملعقة كبيرة سمن مية للعجن او حليب

يبث جميعا ماعدا الخميرة احطها في نص كوب ماء5 دقايق مع ملعقة صغيرة سكر واعجن وازود الميةكل لما العجينة تحتاج لحد لما احصل علي عجينة متماسكة واغطيها لحد لما تخمرشوية حوالي نص ساعة
احضر شربات تقيل زي شربات الزلابيا واسيبه يبرد



اقطعها قطع صغيرة واشكلها زي التمر وارصهم في صينية



اجيب مبشرة واحط قطعة العجينة عليها من الناحية الضيقة وادوس باصبعي واجرها علشان تلف زي الصورة



ولو مش عارفة تشكليها بالطريقة دي بططي الحبة علي المبشرة وابدئي لفيها بالاصبع تبرمي
ملاحظة :بنرصهم بالترتيب ونبدا نشكل بنفس الترتيب بمعني اول واحدة شكلناها زي التمر تكون برضه اول واحدة نشكلها بالمبشرة علشان تكون كل واحدة اخدت حقها في الراحة



اسيبهم يستريحوا حوالي نص ساعة فقط لان كتر التخمير بيضيع الرسمة
نبدا في القلي في زيت غزير علي نار العين الكبيرة وهي متوطية واقلب واول لما تاخد لون دهبي اعلي النار واقلبها دقيقتين وابدا انشيلها واسيبها علي مصفا واوطي النار تاني واحط الجزء التاني وهكذا



بنوطي ونعلي ليه؟
لان النار العالية بتخليه ني من جوه والنار الهادية بتسويه بس بيشرب زيت بس زي ما قولت العين الكبيرة بس موطيينها يعني مش هادية اوي وبعد السوا نعلي
احطها في الشربات واقلبها وانقلها الصينية



وبالف هنا وشفا واتمني الحرص عند القلي ربنا يحفظكم

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أشكال متنوعة ومختلفة من الحلويات عيد الفطر بعجينة واحدة بالصور

  مقاديرحلويات عيد الفطر : أشكال متنوعة ومختلفة من الحلويات بعجينة واحدة بالصور   ثلاث بيضات 1/4 الزبدة 2كيسان د الزيت 8 معالق النشا 2 كيسان سكر كلاصي خمارة ونصف ملح فاني الدقيق حسب الخليط المقادير التي نحتاجها لتزيين حلويات عيد الفطر : أشكال متنوعة ومختلفة من الحلويات بعجينة واحدة بالصور نستلي طايب أي كراميل كركاع محمر وزبيب مقطعين رقاق شكلاط أسود وأبيض لوز محمر ومهرمش عجين اللوز كاكاو مطحون ورقيق كاجو مهرماش كبير ماء الزهر نسكافي شوية الزنجلان محمر صاين كاكاو مسوس  ملون غدائي كلاصاج كيفية تحضير حلويات عيد الفطر :  أشكال متنوعة ومختلفة من الحلويات بعجينة واحدة بالصور نخلط زبدة وسكر جيدا تم نضيف البيض والزيت وباقي المقادير الا دقيق غذي نتحكم به في العجينة النوع الاول  ناخد جزء من العجين ونضيف عليه نصف زلافة صغيرة زنجلان محمر وصاين لوز محمر وكركاع محمر زبيب مقطعين رقاق كل يدير على حسب الموجود عندو  نصف كاس ماء الزهر+ قرفة نجمع الكل ونعمل العجين ترتاح ...

تارت بالكريم باتسيير و الفواكه

           بسم الله الرحمان الرحيم مقادير العجينة المكسرة المعتمدة لدي 200 غ دقيق 100 غ زبدة 30 غ سكر كلاصي ملح صفر بيضة  القليل من الحليب او الماء الطريقة نخلطوا الدقيق+الزبدة+السكر كلاصي+الملح حتى يصبح الخليط مرمل كما في الصورة . تم نضيف صفر بيضة + القليل من الحليب او الماء حتى تتجمع العجينة و تصبح كرة.تم نضعها في التلاجة كي ترتاح نصف ساعة انا كنستعملها مباشرة نسرحوها بالمدلك و نديروها في مولات صغار ديال التارت . تم نتقبوهم بالفرشيط او السكين تم في المجمد 5 دقائق حتى يقصاحوا و هاد الطريقة ما كتخليهمش ينزلوا ملي كنديروهم في الفرن. لتحضير الكريم باتسيير( واخا كتعرفوا الطريقة ) انا كنستعمل الكريم غبرة + الحليب حسب المقدار اللي بغيتوا+السنيدة الكل فوق نار مهيلة حتى تعقاد تم نملا بها التورتات. تم نزين بالفواكه اللي عندنا و الطريقة و الشكل اللي بغيتوا انا هادي هي الطريقة و الاشكال اللي كندير حسب الفواكه الموجودة تم تذهن بالناباج 

طارط بالبسكوي ساهلة ابنينة

اليوم اقدم لك سيدتي     جديد الحلويات  طارط  سهلة     التحضير   و جد اقتصادية مقادير و طريقة تحضير طارط سريعة و سهلة التحضير بالصور 200 غرآآم بسكوي مطحـون ومغـربل 150 غرام زبـدة ..مرڭرين حك حليب المركـز محلى ..nestlé يـآغورت بنكـهة الـفآني .. 2 معـآلق عسـل .. 1 سـآشي فـآني .. عصير حـآمضة ... وللتـزيين.. نحـتآج ..1/2 حليب ..وفلآن بنكـهة الـفراولة الـطريقة